Marianne is sinds 1997 door Roy Martina opgeleid en gecoached en werkte 4 jaar met hem samen in het Roy Martina Second Opinon Wellness Center in Blaricum. 

Boeken  
Zij is auteur van twee boeken:
- "Waarom sommige mensen niet beter worden"
en
- " Liefde kan je ziek maken" .
Bij dit laatste boek was Roy Martina haar co-auteur en schreef hij een hoofdstuk met zijn eigen visie op de vraag, waarom liefde je ziek kan maken.
  


Opleidingen
Ze volgde de afgelopen 25 jaar diverse trainingen en opleidingen, waaronder Nei, Mind Body Coaching, NLP, NLP Master, Hypnotherapie, Blitzhypnose en shock inducties, OmegaHealthCoaching, Emotioneel Evenwicht, Engelentherapie, Universele Energie, Sivas Polsdiagnostiek, Bachbloesems en Aromatherapie, Medische Basis cursus, de Ultieme Terugkeer, Trance Dance, Orthomoleculaire therapie, Voetreflextherapie, Enneagram, Ontspanningsmassage en nog veel meer. Zij kreeg les van een aantal Meesters op hun vakgebied zoals Roy Martina, Dr William D. Horton, KC Johnson, Ronny Welzel, Janosh, Meester Luong Minh Dang, Ton van Gelder, Nisandeh Netah, Isabelle Von Fallois etc.

In 2012 volgde zij de Christallin Orakel training van Roy en Joy Martina en zij heeft de eer aangesloten te zijn bij ICON (Internationaal Christallin Oracle Network) 
Trainer
Sinds 2007 is zij gecertificeerd Omega Health Coach trainer. 

Zij geeft regelmatig trainingen en workshops, zowel 1 daagse als langere en was de laatste jaren hoofdtrainer Omega Healing bij Roy Martina Experience. 

Zowel in Nederland, Duitsland en Italie is Marianne diverse keren Co- en/of assistent trainer van Roy Martina geweest. Daarnaast stond ze een jaar naast hem op het podium om hem tijdens de Omega opleiding in Duitsland
simultaan te vertalen van Engels naar Nederlands.

Samen met Roy en zijn jongste broer Andy Martina gaf ze in 2011 voor ruim 1200 deelnemers een workshop tijdens het Omega Experience Weekend in Veldhoven.
Wat resulteerde in 150 deelnemers voor de Omega Opleiding, die Andy en zij dat jaar met veel plezier samen gaven.

In 2012 herhaalden zij dat nog eens, dit keer voor bijna 900 deelnemers. Ook daar kwam een mooie groep deelnemers uit, zij hebben hun opleiding afgerond in januari 2013.Praktijk  
In 2011 leerde ze werken en trainen met de Christallin methode (voorheen Omega Deep Trance healing).  

Marianne begeleidt al jaren mensen op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau in het verbeteren van hun levenskwaliteit. Ze heeft haar eigen unieke werkwijze gevormd, waarbij ze gebruik maakt van alle technieken die ze in de loop der jaren heeft geleerd. Ze is heel intuitief en voelt precies aan wat de actient nodig heeft om verder te komen op zijn of haar pad. Daardoor is de werkwijze van de Omegapraktijk Nederland uniek en krijg je een consult op maat wat precies op jouw behoefte is afgestemd.

Iedereen heeft het vermogen om zichzelf te kunnen helen... Ieder op zijn of haar eigen manier. Helen kan iets heel zichtbaars zijn, zoals genezen van een ernstige ziekte of eindelijk die ene moeilijke stap zetten. Maar helen is ook geloven in je eigen kracht. Voor jezelf opkomen. Of dat vinden wat écht bij je past.

Het leven is een spel dat gespeeld moet worden. Een spel waarin pionnen staan opgesteld die je uitdagen.....juist op díe gebieden waar je niet helemaal trouw bent aan jezelf of waar je jouw volledige potentieel niet inzet.

"Ik geniet er van om mensen te zien groeien naar dat wat altijd al in potentie aanwezig was, maar door de ruis van alledag (zowel uit heden als verleden) niet eerder tot bloei kwam.
Mijn rol hierin is om met liefde en respect een spiegel voor te houden en daardoor inzichten en instrumenten aan te reiken die mensen verder helpen op hun pad.”

Bloemen4