Marianne Eversteijn heeft 2 boeken geschreven.

 

Marianne Eversteijn, Mind Body Coach, werkt sinds een aantal jaren samen met het medische team van Roy Martina, waaronder Kenneth van Eer en René Martina in de Second Opinion Praktijk. Zij is hoofd van de afdeling Mentaal Emotionele Therapie en Diagnostiek. In de relatief korte tijd dat zij dit werk doet, is ze er samen met Roy al snel achter gekomen waarom de meeste mensen blokkeren om beter te worden. Het heeft te maken met de manier waarop men met ziekte en gezondheid omgaat. Heel veel mensen die vastgelopen zijn in het medische circuit zoeken hun heil in de alternatieve geneeskunde. Er is echter een groeiende groep mensen die ook daar niet verder komt en vastloopt. Een van de missing links is onbewuste emotionele sabotage. Als NEI therapeut (Neuro Emotionele Integratie) is dat de specialiteit van Marianne. Ze schreef het boek: ‘Waarom sommige mensen niet beter worden’. Daarin legt ze uit wat je zelf kunt doen om wel beter te worden

 

Waarom sommige mensen niet beter worden

Marianne Eversteijn

Genre: Gezondheid,
Verschijningsdatum: december 2001
ISBN: 9055991287


Marianne Eversteijn, Mind & Body Coach, werkt sinds een aantal jaren samen met het medische team van Roy Martina, waaronder Kenneth van Eer en René Martina, in de Second Opinion Praktijk. Zij is hoofd van de afdeling Mentaal Emotionele Therapie en Diagnostiek. In de relatief korte tijd dat zij dit werk doet, is ze er samen met Roy al snel achter gekomen waarom de meeste mensen blokkeren om beter te worden. Het heeft te maken met de manier waarop men met ziekte en gezondheid omgaat. Een van de missing links is onbewuste emotionele sabotage. Het onbewuste blokkeert de pogingen om weer gezond te worden en ondanks alle inzet van therapeut en patiënt komt men niet veel verder dan wat verlichting. De kunst is om deze blokkades op te ruimen en de geestkracht aan te wenden voor genezing.
Je moet niet alleen geloven dat je beter wordt, maar actief weer vitaliteit creëren door alle negatieve gedachten om te zetten in gezondheidsstimulerende gedachten.

noot Marianne: U kent ze vast wel, die mensen die van alles en nog wat doen om te genezen en toch maar niet beter worden. Dit wordt vaak veroorzaakt door allerlei onbewuste programmeringen en blokkades. In dit boek beschrijf ik de blokkades die ik tijdens mijn werk ben tegen gekomen. Van leeftijds- tot zelfdestructie programmeringen. Van onvoldoende eigenwaarde tot angst om afgewezen te worden.

Veelal zijn het onbewuste emotionele blokkades die de genezing tegen houden. Je moet niet alleen geloven dat je beter wordt, maar actief weer gezondheid creeren door alle negatieve gedachten om te zetten in gezondheidsstimulerende gedachten. Omdat te kunnen moet je eerst leren alle angsten los te laten. De oer-emotie Angst is de grootste blokkade van de genezing. Angst kenmerkt zich op vele manieren en wordt vertaald in allerlei verschillende angsten. Mijn boek laat je inzien hoe je weer beter kunt worden en ook wat je er zelf aan kunt doen.

Dit boek was tevens verplichte literatuur voor o.a. de 3-jarige Mind Body Coach opleiding.

 

 

Bloemen4

 

 

 

 

Liefde kan je ziek maken

Energie vretende liefde

Marianne Eversteijn

Genre: Psychologie, Gezondheid,
Verschijningsdatum: maart 2004
ISBN: 9055991473

Prijs: € 10,00De allerbelangrijkste factor waarom we ziek worden is dat we onvoldoende van onszelf houden en daardoor bevestiging buiten onszelf zoeken. Velen slokken de meeste emoties weg (soms letterlijk door te veel te gaan eten of snoepen) en onderdrukken hun werkelijke gevoelens. Ze durven hun opinies niet meer te uiten uit angst anderen te kwetsen. Ze geven hun grenzen niet genoeg aan uit angst afgewezen te worden. Boosheid en kwetsbaarheid worden weggestopt en wat ze laten zien is hun masker in plaats van hun ware gezicht. Ze houden spanningen vast en die zorgen voor ziekte.

Marianne Eversteijn heeft in haar lange ervaring als therapeut ontdekt dat velen van ons te veel liefde geven en moeilijk kunnen ontvangen. Marinanne heeft stap voor stap, door aan zichzelf te blijven werken, geleerd om assertiever te zijn, meer eigenwaarde te hebben, kritiek te verdragen, minder emotioneel te zijn bij de minste of geringste tegenslag, meer innerlijke vrede te ervaren en vooral beter haar grenzen aan te geven.

In het boek deelt ze de kennis nu met jou zodat je ervaart dat liefde nooit meer ziek kan maken en anderen geen energie meer bij je weg kunnen trekken.

 

Noot Marianne: Dit boek heb ik geschreven voor al die mensen die alleen maar geven. Die al hun liefde weggeven aan anderen, zonder daarbij aan zich zelf te denken. Daardoor is het mogelijk om bijvoorbeeld veel te lang in een relatie te blijven steken, ook al is die helemaal niet goed meer voor jou. Dat kunnen relaties zijn op elk gebied: werk-, liefdes-, zaken-, ouder/kind-, broer/zus-, vriendschapsrelaties enz.enz.

Door alleen maar te geven raakt je eigen voorraad op en raak je op den duur uitgeput. En vanuit die uitputting kunnen allerlei klachten ontstaan.

In dit boek leer je hoe liefde je nooit meer ziek hoeft te maken, waardoor anderen geen energie meer bij je weg kunnen trekken.

 

 

 

Bloemen4